Buitenland

McDonald’s houdt zich afzijdig tijdens Amerikaanse verkiezingen

21-10-2024 17:00

McDonald’s

McDonald’s kondigt aan zich neutraal op te stellen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, naar aanleiding van Donald Trumps bezoek aan een vestiging in Pennsylvania waar hij zijn mouwen opstroopte. McDonald’s steunt geen politieke kandidaten en dat is ook bij deze presidentsverkiezingen niet anders. Wij zijn niet rood of blauw – wij zijn goud”, aldus de Amerikaanse fastfoodketen.

 

Redactie, TPO, 21 oktober 2024 – McDonald’s kwam in een verkiezingsdiscussie terecht nadat kandidaat Kamala Harris aangaf dat ze als student bij McDonald’s werkte. De waarheid in deze wordt nu betwist, wat Trump op ludieke wijze onderdeel maakte van zijn verkiezingscampagne.

Het bezoek van Trump, waarbij hij onder andere eten bereidde, friet inpakte en in de drive-thru werkte, zorgde voor extra aandacht.

 

Verzoek van lokale franchisenemer

In de verklaring verduidelijkt McDonald’s dat lokale franchisenemer Derek Giacomantonio een verzoek van de autoriteiten ontving om Trump te verwelkomen in het restaurant. Hiermee bevestigt de keten dat het bezoek plaatsvond op basis van een officieel verzoek, en niet als een politieke steunbetuiging aan de voormalige president.

Bron: Bloomberg