Weten & Tech

‘Android Wear werkt bijna met iPhones’

09-04-2015 19:18

SAN FRANCISCO – Google heeft het bijna voor elkaar om zijn smartwatchplatform Android Wear compatible te maken met iPhones. Als Google klaar is met de ontwikkeling van een app voor iOS, en Apple de app toelaat in de App Store, kunnen mensen met een iPhone straks ook een Android-smartwatch gebruiken in plaats van een Apple Watch.

The Verge heeft van bronnen bij Google vernomen dat het een kwestie van tijd is voordat Google alle nog openstaande problemen heeft opgelost. Als het tot een app voor iOS komt om Android-smartwatches aan iPhones te koppelen, zullen gebruikers volgens de bronnen geen verschil merken met de Android Wear-app voor Android. Standaardzaken als het beantwoorden van binnenkomende oproepen, e-mails of sms’jes kunnen worden uitgevoerd. Google’s eigen iOS-apps als Gmail, Google Play Music en YouTube zullen nog extra handelingen kunnen verrichten op een Android Wear-smartwatch.

Als het allemaal zover komt, heeft Apple nog meer last van de concurrentie dan nu al het geval is. Nu moeten mensen hun smartwatch laten passen bij hun smartphone. Wie een Android-smartphone heeft, zal doorgaans voor een Android Wear-smartwatch kiezen, terwijl iPhone-gebruikers vermoedelijk voor de Apple Watch gaan. Maar daar kan binnenkort dus weleens verandering in komen.