OMG

Fluitende bouwvakker snapt niks van ophef

29-04-2015 15:02

LONDEN – Bouwvakkers fluiten en roepen geregeld naar vrouwen die langs hun bouwplaats lopen. Dat is niets nieuws. De dames in kwestie zitten er doorgaans niet op te wachten, maar lopen door en doen net of ze niks gehoord hebben. Een Britse dame trok zich het gefluit wel aan en deed aangifte van seksuele intimidatie. De bouwvakker in kwestie zegt er niks van te snappen.

Het draait om de 23-jarige Poppy Smart. Deze marketingmedewerkster was het zat om elke dag commentaar te krijgen over haar looks. Ze filmde de ploeg van de 28-jarige bouwvakker Ian Merrett terwijl ze liepen te sissen en fluiten, en stapte ermee naar de politie. De aangifte deed de gemoederen hoog oplopen. Vrouwenorganisaties vonden dat Poppy gelijk had, en anderen vonden het maar onzin.

De jonge vader Ian spreekt zich nu uit over wat er is gebeurd, schrijft Mirror. “Mijn maten en ik werken keihard en nu is onze reputatie naar de knoppen. Nafluiten is heel gewoon in de bouw, het is een compliment voor de vrouw. Op de dag dat zij langsliep, was ik bezig aan een muur. Ik heb haar alleen van achteren gezien, ik kan me niet indenken dat ik naar haar heb gefloten. Ik snap niet dat ze geklaagd heeft, ze vindt zichzelf zeker heel wat.”

Ian ziet het probleem niet zo: “Ik heb zo veel meiden versierd die ik had nagefloten, en niemand heeft er ooit over geklaagd. Maar verder wil ik er niks over zeggen, want ik heb een vriendin.”