Weten & Tech

‘Apple komt met SoundCloud-achtige dienst’

08-05-2015 19:38

CUPERTINO – Apple komt binnenkort met een ‘all-you-can-eat-muziekdienst’ die alleen te beluisteren is door betalende abonnees. Volgens het doorgaans goed ingevoerde re/code wil Apple toch iets doen om ook niet-betalende muziekliefhebbers te interesseren voor de dienst. Behalve aan een gratis proefabonnement zou Apple ook werken aan een service waarop muziekfragmenten gedeeld kunnen worden. De site vergelijkt Apples plannen met de bestaande dienst SoundCloud.

Ook diensten als Netflix en Spotify kun je een maand gratis uitproberen. Apple zou met de platenlabels in gesprek zijn om dat proefabonnement langer te maken dan de gebruikelijke maand. Er wordt gesproken over een ‘trial-periode’ van drie maanden.

Apple wil met nog een derde gratis dienst klanten naar de muziekservice lokken. Het gratis te beluisteren iTunes Radio zou blijven bestaan en worden uitgebreid naar meerdere markten. Ook worden de door computers samengestelde stations vervangen door stations die door mensen worden samengesteld. Voor iTunes Radio trok Apple onlangs dj Zane Lowe aan van de BBC.

Naar verluidt introduceert Apple de nieuwe muziekdienst – die is gebaseerd op Beats Music – tijdens de WWDC in juni.