Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.
Hoi leuke lezers! Afgelopen maandag was het -net als iedere maandag- vega-maandag. Ik wil dat nog wel eens vergeten de laatste tijd en zo ook bijna afgelopen maandag. In de supermarkt stond ik alle ingrediënten voor Mexicaanse wraps al in te laden, inclusief gehakt, tot ik bedacht: Shit, het is Meat Free Monday. En dat betekent; geen vlees. Maar dat was geen optie, want ik MOEST en zou Mexicaanse wraps eten. En dan echt de klassieke (voor mij tenminste) manier. Met gehakt dus. Maar! Ik heb mijn principes (of nouja, dat is de bedoeling), dus geen vlees op maandag. En dus besloot ik eens het vegetarische gehakt van de Dirk uit te proberen…
Het ziet er uit als een kruising (weetje wat ik echt totaal onlogisch vind? Dat je kruising met een s schrijft in plaats van een z. De letter Z is visueel gezien veel meer een kruising dan een S. Zo stom.) tussen droog en nat hondenvoer en ruikt naar roggebrood zodra je de verpakking openmaakt, maar mijn hemel; dit was echt heel erg lekker. Ik kocht van het merk Vivera. En dat zet ik er niet bij omdat ik gesponsord word (word ik in dit geval niet), maar omdat je dan precies weet welke dus lekker is als je in de supermarkt staat :). Ik at dus echt heel-heel-heel lekker afgelopen maandag en vind dit écht een aanrader voor als je een keertje vega-vlees wil proberen.
Nodig voor één persoon (grote portie): 1/2 pakje vegetarisch gehakt (Vivera, verkrijgbaar bij Dirk) – 1 gele paprika – 1 vleestomaat – plukje rucola – 1/2 avocado – 3 eetlepels zure room – 3 eetlepels geraspte kaas – 3 wraps (niet huismerk nemen, er dit echt een groot verschil in huismerkwraps en wraps van ‘Mexicaanse’ merken – Mexicaanse kruiden die je lekker vindt
De rest van het recept vind je hier op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.