Weten & Tech

‘iPhone 6s ook verkrijgbaar in roségoud’

12-05-2015 15:30

CUPERTINO – De nieuwe iPhones verschijnen ook in de kleur roségoud, net als de Apple Watch. Dat voorspelt het doorgaans goed ingelichte KGI Securities in een dinsdag verschenen rapport.

Dit jaar komen volgens KGI opnieuw twee iPhone-modellen uit met een schermgrootte van 4,7 inch en 5,5 inch. Deze iPhone 6s en iPhone 6s Plus zouden draaien op een A9-chip en zijn voorzien van een 12 megapixel-camera aan de achterkant.

Berichten dat er ook een iPhone 6s met een kleiner scherm in de maak is, worden door het analistenbureau ontkracht. Apple zou wel plannen hebben voor een luxe model met een saffieren scherm.

Force Touch

KGI bevestigt geruchten dat de iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden uitgerust met Force Touch. Apple zou het drukgevoelige scherm zelfs als de belangrijkste nieuwe feature zien. Ook zou de vingerafdrukscanner Touch ID beter moeten werken.

De nieuwe iPhones worden naar verluidt van sterker aluminium gemaakt, zodat ze moeilijker te buigen zijn. In het rapport staat dat de smartphones eind augustus op grote schaal in productie gaan.