Entertainment

‘Mad Max is ook in 2D in Nederland te zien’

12-05-2015 22:47

AMSTERDAM – De nieuwe actiefilm Mad Max: Fury Road zal vanaf donderdag ook in een ‘geselecteerd aantal theaters’ in 2D te zien zijn. Dat heeft distributeur Warner Bros. dinsdag laten weten.

De enige Nederlandse bioscoop die zeker donderdag al de 2D-versie gaat draaien, is Cineworld in Beverwijk. Fans, onder wie Martin Koolhoven, hadden zich de afgelopen dagen op Twitter heel boos gemaakt over het feit dat de nieuwe actiefilm van regisseur George Miller in Nederland alleen maar in een 3D-versie te zien zou zijn. Miller heeft zijn film in 2D gedraaid en zou fans ook aanraden vooral deze versie te gaan kijken. De 3D-techniek is er pas na het opnemen van de film aan toegevoegd, wat doorgaans niet altijd een even mooi eindresultaat oplevert.

Pathé, de grootste bioscoopexploitant van Nederland, gaat Mad Max: Fury Road vooralsnog alleen maar in 3D draaien. “Dat is ons standaard beleid bij 3D-films, omdat de meeste bezoekers daar de voorkeur aan geven”, legt een zegsvrouw uit. “Mochten wij echt signalen krijgen dat men in dit geval liever naar de 2D-versie gaat, kunnen we altijd nog meer 2D-prints gaan inzetten.”

Tom hardy

Dit is ook de boodschap van distributeur Warner. “In overleg met de bioscoopexploitanten wordt er elke week gekeken naar de steden, zalen, versies en voorstellingstijden”, aldus een zegsvrouw.

Mad Max: Fury Road is het nieuwe deel in de apocalyptische reeks van regisseur George Miller over een wereld waarin wordt gevochten om brandstof en water. De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hardy, Charlize Theron, Nicolas Hoult en Zoë Kravitz. De Nederlander Junkie XL verzorgde de soundtrack voor de film.