“Gelukkig is dit ook een land waarin iedereen iets wil maken van zijn leven en bijna iedereen iets wil bijdragen aan de samenleving. Het basisinkomen geeft eenieder daar de middelen toe en zal dan ook een onvoorstelbare hoeveelheid energie losmaken. Dat experiment kan niet vroeg genoeg beginnen.”
Ondanks toenemend bewijs voor het tegendeel, gelooft historicus Rutger Bregman nog steeds met sterretjes op zijn ogen dat het basisinkomen alle problemen in de wereld zal oplossen.
Geef de actievoerende agenten groot gelijk, maar die acties zijn nog steeds v een clownesk niveau. Voer de druk eens echt op #cao #politie
— Mick van Wely (@mickvanwely) 21 mei 2015
Van misdaadjournalist Mick van Wely mag de politieactie om een betere cao te bewerkstelligen wel wat steviger.
Vangst 6000 kg drugs door Zeeland in Caraïben. Jammer dat ik straatwaarde niet kan toevoegen aan defensiebegroting. pic.twitter.com/iHBUPmwsbs
— Rob Verkerk (@GeneraalVerkerk) 21 mei 2015
Commandant Zeestrijdkrachten Rob Verkerk heeft wel een heel creatief idee om de Defensie-begroting te spekken.
“Een bepaald soort homohumor is erg populair in Hilversum. Hij is één van de representanten. Marc-Marie loopt niet te koop met poep- en piesgrappen maar levert onderhuidse steekjes en woordgrappen.”
Volgens Jean-Pierre Geelen is Marc-Marie Huijbregts vooral populair vanwege zijn ‘homohumor’, zo vertelt Geelen in de VARAgids.
“Wij zien een zangeres met een grote reputatie, veel hits, mooie nummers en veel sympathie van het volk, maar de buitenlanders zien een vrouw die niet meer zo heel aantrekkelijk is. Zeker niet in vergelijking met die jonge mokkeltjes die er voor en na komen.”
Arno Kantelberg, baas van Esquire, duidt op Radio1 de exit van Trijntje Oosterhuis op het Songfestival.
@karinshantidevi Plassen onder de douche. Werkt als een malle.
— Marijn de Vries (@marijnfietst) 21 mei 2015
Wielrenster Marijn de Vries deelt gouden tips uit voor minder ervaren sportvrouwen.
“Wat is het maatschappelijk belang van een onthulling dat een burgemeester op seksuele avances ingaat, hoe naïef Hoes ook handelde? En ook al was hij al vermaand door de Maastrichtse gemeenteraad voor een eerdere affaire? Zou zijn privacy niet ten minste zo zwaar wegen als van die tbs’er? Die vragen stellen, is al bijna ze beantwoorden. Ware het niet dat dit oordeel aan de rechter is. Het is jammer dat het OM daar niet om vraagt en des te beter dat Hoes tegen deze weigering bij het gerechtshof een klacht indient.”
In het Immer Anonieme Commentaar in NRC Handelsblad (betaallink) wordt duidelijk dat de krant het oneens is met het besluit van het OM om de ‘Zaak Hoes’ te laten voor wat het is.
“Dat is een overeenkomst die is ondertekend door de raad van bestuur en de commissarissen van Telegraaf Media Groep alsmede de directie, hoofdredactie en redactie van De Telegraaf. Belangrijkste uitgangspunt is dat alle partijen bij het redactiestatuut onverkort de onafhankelijkheid van De Telegraaf handhaven. Voor wie nog mocht twijfelen: deze waakhond van de democratie laat zich niet muilkorven.”
Strijdlustig anoniem hoofdredactioneel in de Telegraaf over het belang van het redactiestatuut.
@hanslaroes Gezellig, Hans! Mogen we misschien al Hansie zeggen of is het nog geen tijd voor koosnaampjes? Groetjes, Pieter.
— Royal Dutch Airlines (@KLM) 21 mei 2015
Een KLM-medewerker dolt wat met Hans ‘Hansie’ Laroes.