WarRoom

Prostitutieschandaal Secret Service, Hillary gaat los in Colombia, Maher in Mommy Wars

16-04-2012 10:15

President Obama was dit weekend in Columbia, maar het bezoek werd overschaduwd door een schandaal binnen zijn Secret Service: diverse veiligheidsagenten die zijn bezoek moesten voorbereiden zouden prostituees in hun hotelkamer  hebben ontvangen. In eigen land werd Obama daarnaast ook nog in verlegenheid gebracht door Bill Maher, een tv-komiek die Obama steunt en zich met gestrekt been mengde in de Mommy Wars ontketend door Democratisch stratege Hilary Rosen. Hillary Clinton had in elk geval wel een leuk weekend. Na haar coole foto’s in militair vliegtuig, gaan nu kiekjes van een dansende en drinkende Hillary viral.

Prostitutieschandaal Secret Service overschaduwt bezoek Colombia
President Obama was dit weekend in Colombia voor de Summit of the America’s. Maar in plaats van de vrije handelsovereenkomst die bereikt was op de Latijns-Amerikaanse top, werd het nieuws gedomineerd door een prostitutieschandaal binnen Obama’s veiligheidsdienst. Maar liefst 11 agenten die het bezoek moesten voorbereiden zouden vorige week zijn teruggestuurd en vervangen, omdat ze betrapt waren op het meenemen van prostituees naar hun hotelkamer.

Prostitutie is in delen van Colombia legaal, maar van de Secret Service wordt de ‘hoogste standaard’ van gedrag verwacht. Van de verdachte agenten zouden er twee leidinggevenden zijn, en daarnaast zouden ook nog vijf militairen mogelijk betrokken zijn. De zaak wordt momenteel intern onderzocht.

Obama verzekerde dat hij boos zou worden als de beschuldigingen juist waren:

“If it turns out some of the allegations that have been made in the press are  confirmed, then, of course, I’ll be angry because my attitude with respect to  Secret Service personnel is no different than what I expect out of my delegation  sitting here. We represent the United States. When we travel to another country, I expect them  to observe the highest standards because we’re not just representing ourselves.  We’re here on behalf of our people and that means we conduct ourselves with the  utmost dignity and probity and obviously what’s been reported does not match up  with those standards.”

Darrell Issa, de Republikeinse voorzitter van de Oversight Committee in het Huis van Afgevaardigden, kondigde ook een onderzoek aan en zei te verwachten dat er meer mensen bij betrokken zouden zijn. “We think the number might be higher. And we’re asking for the exact amount of all the people who ‘were involved,’” aldus Issa op CBS’ Face The Nation. Het onderzoek zal ook bekijken of dit soort zaken eerder zijn voorgekomen. “Things like this don’t happen once if they haven’t happened before.”

Bill Maher in Mommy Wars
Bill Maher, tv-komiek en gulle gever aan een Super PAC voor Obama heeft zich gemengd in de discussie over Hilary Rosen, die Ann Romney verweet nog nooit een dag in haar leven te hebben gewerkt, terwijl haar man haar wel in de campagne gebruikt voor een economische boodschap voor vrouwen. De discussie is ontaard in een moddergevecht over Mommy Wars (werkende moeders vs. thuisblijfmoeders), wat niet de bedoeling was van Rosen. “What she meant to say, I think, was that Ann Romney has never gotten her ass out of the house to work”, aldus een ongeremde Maher in zijn show Real Time with Bill Maher. Het is de zoveelste keer dat Maher Obama in verlegenheid brengt met grove uitspraken, in het verleden al over Sarah Palin en Michele Bachmann, en nu dus over Ann Romney. Het is allemaal olie op het vuur in de zogenaamde ‘war on women’ waar beide partijen elkaar van beschuldigen. Republikeinen roepen Obama op om fondsen van Maher terug te storten. Melody Barnes, een adviseur binnenlandse zaken, heeft de uitspraken van Maher veroordeeld en is daarmee de eerste van Team Obama die erop reageert.

Kort Nieuws

  • Volgens persbureau AP loopt President Obama nu dik voor op Mitt Romney in de race om kiesmannen die nodig zijn om de algemene verkiezingen te winnen: 242-188. Je hebt minstens 270 nodig om het presidentschap te winnen.
  • Mitt Romney verkoopt alvast mooie plekjes voor zijn inauguratie, kost $50.000 per stoel. En dan maar hopen dat hij ook wint.
  • Sheldon Adelson, de casino magnaat die Newt Gingrich’ belangrijkste geldschieter was, heeft nu $5 miljoen gedoneerd aan een Super PAC die Republikeinse Afgevaardigden moeten helpen hun zetel te behouden deze verkiezingen.
  • Ene ‘Juanita’ belde in een radio programma om te vertellen dat zij ooit dienstmeisje was voor de familie van Ann Romney en dat het klopt dat Ann nog nooit een dag in haar leven heeft gewerkt en een zeer bevoorrecht leven genoot. Wel zijn Ann en Mitt erg aardig mensen, zo voegde ze eraan toe.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.