WarRoom

Romney: ‘Ook Carter zou Bin Laden hebben gedood’, Christie toch mogelijke VP, Halfzus van Obama schrijft boek

01-05-2012 10:00

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Osama bin Laden werd gedood door Amerikaanse troepen. Om verschillende redenen staan beide campagnes daar vandaag uitgebreid bij stil.

Romney: ‘zelfs Jimmy Carter’ zou dood Bin Laden hebben bevolen
Mitt Romney vecht terug tegen aantijgingen van de Obama-campagne dat Bin Laden nog zou leven als Romney president zou zijn geworden vier jaar geleden. Romney zegt dat elke president Obama’s beslissing ook zou hebben genomen. Even Jimmy Carter would have given that order,” zei Romney over de Democratische president die erom bekend stond huiverig te zijn om militair geweld in te zetten. Ondertussen vecht President Obama terug tegen de aantijgingen van de Romney-campagne dat hij de dood van Bin Laden aan het politiseren is: I think that people, the American people rightly remember what we as a country accomplished in bringing to justice somebody who killed over 3000 of our citizens.”

Senator Ayotte op campagnetour met Romney
Nadat Romney eerder al campagne voerde met Marco Rubio en Paul Ryan ging hij maandag op pad met nog een potentiële vicepresidentskandidaat, Senator Kelly Ayotte uit New Hampshire. Zij steunt hem al sinds november 2011 en daarmee was zij er vroeg bij. Dat Romney op campagnetour gaat met potentiële vicepresidentskandidaten is opmerkelijk en zonder precedent. Het is wellicht een poging om te testen of er chemie is tussen de hem en zijn potentiële running mate. Maar nog waarschijnlijker is dat het een poging is om in het nieuws te blijven. Voor een uitdager is dat moeilijk nu de voorverkiezingen over zijn. Donderdag gaat Romney op pad met andere een kandidaat voor het vicepresidentschap: Bob McDonnell, gouverneur van Virginia.

Chris Christie misschien beschikbaar voor het vicepresidentschap
Maandag kreeg Gouverneur Chris Christie voor de zoveelste keer een vraag over zijn beschikbaarheid voor het vicepresidentschap. Ditmaal antwoorde hij dat hij mogelijk over te halen is: [Romney] might be able to convince me. He’s a convincing guy, but I really love this job. I really want to stay in this job.”

Romney heeft ontmoetingen met Rudy en Santorum
Vandaag heeft Romney een ontmoeting met voormalig burgemeester van New York en presidentskandidaat in 2008, Rudy Giuliani, om de dood van Bin Laden te herdenken. Giuliani heeft zijn steun uitgesproken voor Romney maar de twee zijn bittere rivalen uit 2008. Vrijdag heeft Romney een ontmoeting met voormalig rivaal Rick Santorum. De twee zullen praten over een steunbetuiging van Santorum.

Kort Nieuws (Familie-editie)

  • Auma Obama, de Keniaanse halfzus van President Obama, heeft een nieuw boek geschreven over haar eerste ontmoeting met Barack in de jaren tachtig en hoe ze in 2008 ineens werd geconfronteerd met Amerikaanse journalisten.
  • Bristol Palin, de dochter van Sarah Palin, heeft een lange blogpost geschreven waarin zij terugvecht tegen de aantijgingen dat haar moeders selectie als running mate een fout was van John McCain.
  • Benzion Netanyahu, de vader van de Israelische Premier Benjamin Netanyahu, is overleden en dat was aanleiding voor een persverklaring van Romney. De reden: Romney en Netanyahu zijn al vrienden sinds de jaren zeventig.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.