Column: Van ruilen komt huilen? (4)

30-06-2011 16:00


Mijn vorige avontuur eindigde in wild geraas van extase, door blijde verassingen van de kant van Cold Method. Naast de verkregen trenchcoat kreeg ik de uitnodiging voor het openingsfestijn van de festivalschoen van Palladium. Tot zover de opfrissing van jullie geheugen.

Palladium
Op het moment van dit schrijven ben ik, als man heel onbegrijpelijk, met twee verschillende zaken tegelijkertijd bezig. Nu zullen er mannen zijn die denken; ‘nou dat valt toch wel mee?’ De mensen die mij kennen, weten echter dat het bovenstaand vooroordeel op mijn lijf geschreven is. Terwijl mijn vingertoppen slag naar slag maken proberen mijn oren al het omringende geluid te negeren. En zich te concentreren op het geluid van een trillende telefoon. Ik wacht namelijk met smacht op een telefoontje van Palladium. Ik zal dit verhaal iets beter inluiden, dat maakt het iets begrijpelijker. Op de donderdagmiddag na mijn bezoek aan Cold Method, is er ter ere van de lancering van de festival-boots een gezellige samenkomst. Of zoals wij dat in Brabant zouden noemen: ’n skon fiske. Want dat was het; een heel geslaagde opening van het festivalseizoen. Waar naast de hapjes en de drankjes mij nog iets veel mooiers wordt aangeboden. Ik mocht langs komen om een vers paar Palladium lite boots te komen ruilen. Na wat heen en weer gemaild te hebben, zijn we overeen gekomen dat ik vandaag een telefoontje kan verwachten. Spanning en sensatie dus.

SIMON&ME
Maar voor ik verder ga: het modefeestje bracht me nog meer moois. Er kwam daar namelijk een leuke verrassing om de hoek kijken in de vorm van Simon. Simon is eerstejaarsstudent aan het AMFI, ik leerde hem kennen tijdens zijn introductieweekend van de opleiding. Doordat ik in de organisatie zit, kende ik hem redelijk goed, in ieder geval via de e-mail. Daardoor was ik ook al bekend met zijn zojuist gelanceerde bedrijfje, SIMON&ME. Tijdens het nachtelijke gesprek vertelde hij me alles over zijn passie. Hoe hij op zijn achttiende ineens een aardig bedrag tot zijn beschikking kreeg. Dat zijn broer daar een auto van kocht terwijl hij het bedrag gebruikte om 700 Trucker-caps met eigen design liet maken.

Voeg daar een uiterst gedetailleerde website en hard werken aan toe en voilà: je hebt een goedlopende bedrijfsformule. Helaas kon Simon zijn ondernemerschap al snel niet meer combineren met zijn studie, wat leidde tot een break op schoolgebied. SIMON&ME werd ondertussen groter en groter. En het contact dat we hebben onderhouden leverde me een onverwachte bonus-ruil op: Simon wilde mijn Hans Ubbink longsleeve namelijk best onwisselen voor een zonnebril die hij in Italië liet maken. Hij blij, ik blij. Houd trouwens zeker de website van dit label in de gaten, want daar gaan we meer van horen.

Press Only PR
Na een paar uur wachten bij de telefoon, besloot ik dat de verwachte topruil die dag waarschijnlijk niet meer zou gebeuren. Dus besloot ik me te focussen op een ander linkje: de medewerker van communicatie- & PR-bureau Press Only die ik op hetzelfde feestje tegen het lijf was gelopen. Die had ik natuurlijk direct ingelicht over mijn project, waarbij ik benadrukte dat ‘the sky the limit is’,  in ieder geval wat mij betreft. Ik heb voldoende ijzers in het vuur dus. Nu maar hopen dat die me binnenkort een nieuwe stap gaan opleveren.

Ruud (24) is student aan het AMFI. De komende 200 dagen doet hij dappere pogingen een gratis maatpak van superieure kwaliteit in de wacht te slepen. Volg zijn avonturen elke twee weken hier,  op de site van The Free Fashion Challenge en op Twitter.