WarRoom

Hillary 2016, Warren Buffett heeft prostaatkanker, Secret Service houdt Romneys rockster in de smiezen

18-04-2012 10:00

Nu de voorverkiezingen effectief aan hun einde zijn gekomen, kijken peilingbureau’s als Public Policy Polling (PPP)  liever vast vooruit naar 2016. De woman to watch in 2016 is Hillary Clinton.

Hillary 2016
Als er nu Democratische voorverkiezingen zouden worden gehouden voor een nieuwe president, zou Hillary Clinton met twee vingers in de neus er met de nominatie van door gaan. Ze heeft een favorability rating van een indrukwekkende 86/10, wat wil zeggen dat 86 procent van Democratische kiezers een gunstige mening over haar heeft, en slechts 10 procent niet. Volgens de PPP peiling zou Hillary met 57 procent winnen, en daarmee laat ze potentiële uitdagers als vicepresident Joe Biden (14 procent), kandidaat-senator Elizabeth Warren (6 procent) en New York gouverneur Andrew Cuomo (5 procent) ver achter zich. Mocht Hillary in 2016 weer een gooi doen naar het presidentschap, dan zullen haar tegenstanders een zware kluif hebben aan haar nieuwe coolheidsfactor.

Christie 2016
Aan de Republikeinse zijde maakt New Jersey gouverneur Chris Christie de meeste kans in 2016, met 21 procent van de stemmen. Christie is momenteel ook favoriet als running mate voor Mitt Romney. Het Republikeinse veld is wat competitiever, Christie houdt niet heel veel afstand tot potentiële kandidaten als Mike Huckabee (17 procent), Jeb Bush (17 procent), Rick Santorum (12 procent) en Marco Rubio (10 procent).

Republikeinse kiezers verenigen zich achter Romney
Uit de PPP peiling blijkt ook dat (zoals verwacht) Mitt Romney het steeds beter doet. Zijn favorability rating is nu met maar liefst 23 punten gestegen naar 65/23. En ook in groepen waar hij eerst moeite mee had, wint hij nu met gemak van zelfbenoemd ‘last conservative standing’ Newt Gingrich. Tea Partiers, Evangelicals en kiezers die zich ‘very conservative’ noemen gaan allemaal grotendeels voor Romney.  Onder Tea Party kiezers heeft Romney een indrukwekkende 72/16 favorability rating. Ook de conservatieve basis lijkt zich dus achter Romney verenigd te hebben

Secret Service let op Ted Nugent
Ted Nugent, de rockster uit Detroit die Mitt Romney steunt, zal in de smiezen worden gehouden door de Secret Service. Op de NRA conventie afgelopen zaterdag zei Nugent: “If Barack Obama becomes the president in November again, I will either be dead or in jail by this time next year.” Team Romney heeft de opmerkingen veroordeeld zonder Nugent bij naam te noemen.

Kort Nieuws

  • Warren Buffett (81), de multimiljardair naar wie Obama’s voorstel om de belasting te verhogen voor de allerrijksten genoemd is, heeft bekend gemaakt dat hij is gediagnosticeerd met een vroeg stadium van prostaatkanker.
  • Verschillende Amerikaanse schrijvers, journalisten en politicos zullen weer voor het goede doel meedoen aan het tv-spelletje Jeopardy. Onder andere CNN‘s Anderson Cooper, New York Times Thomas L. Friedmann en oud Witte Huis woordvoerder Robert Gibbs staan op de deelnemerslijst.
  • Ook Michele Bachmann ziet de Republikeinse partij zich verenigen achter Mitt Romney, zo verkaarde ze op CNN.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.