Weekend Wrap-Up: Week 26

02-07-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nouja, omdat er .nl in onze URL staat. Deze keer atletiek en wielrennen.

Nederland Sprintland
Het voordeel van het annexeren van de Antillen is dat we nu een stuk beter sprintteam kunnen opstellen. Vooral Churandy Martina is een enorme toevoeging. Met de sprinter uit Curaçao als tweede man haalde het 4×100 meter team een gouden medaille op het EK in Helsinki.

Eerder haalde Martina al goud op de 200 meter, met de Jamaicaanse Nederlander Patrick van Luijk op de tweede plaats. Op de estafette werden aan deze twee medaillewinnaars Brian Mariano en Giovanni Codrington toegevoegd. En voila! De hoogste trede op het podium was voor ons, de jongens van Oranje.

Jammer genoeg was de eindtijd 38,34. Dat was een Nederlands record, maar niet genoeg om naar London te mogen. De atletiekunie heeft de mannen alsnog voorgedragen bij het NOC*NSF, maar zoals we al vaker gezien hebben zijn die nogal strikt met de regels. Kleine kans dus.

Iemand die wel naar de Spelen mag is Gregory Sedoc, op de 110 meter horden. Al tijdens de voorrondes liep hij de limiet. Uiteindelijk reikte hij niet verder dan de zesde plek.

Goed volgen
Een etappe met flink wat valpartijen en een kort klimmetje vlak voor de finish. Normaal gesproken het recept voor de Rabojongens om een Froome-achtige achterstand op te lopen of geblesseerd op te geven. Maar deze keer niet. Mollema en Gesink finishten zelfs in de top-7 en verloren nul seconden. Ook Vacansoleiltroef Poels zat in de voorste groep. De derde Nederlandse Rabo, schaduwkopman Kruijswijk verloor wel tijd, 23 seconden.