Column

Peilingen wijzen op een nipte maar consistente voorsprong Obama

05-07-2012 09:30

Volgens de commentatoren was juni voor President Obama een hele slechte maand. Desastreuze economische cijfers, tegenvallende fondsenwerving en een verbale uitglijder. Er kwam veel kritiek op Obama. Maar de peilingen wijzen uit dat hij er nu niet slechter voor staat dan aan het begin van de maand. In een gemiddelde van alle grote peilingen had Obama op 1 juni een voorsprong van 2,2 procentpunten op Romney terwijl hij nu een voorsprong van 2,1 procentpunten heeft. Hoewel Obama natuurlijk een grotere voorsprong heeft op Romney, is de stand van de race sinds het begin van al het slechte nieuws dus niet wezenlijk veranderd.

Aan de peilingen valt verder op dat beide kandidaten iets meer dan een half procentpunt zijn gestegen. Dit is niet opmerkelijk. Naar mate de verkiezingsstrijd vorm begint te krijgen, keren eerder teleurgestelde kiezers terug naar hun hoek.

Romney: verzekeringsverplichting is een belasting
In een nieuw interview komt Romney terug op een standpunt dat zijn campagne eerder heeft ingenomen. Hij noemt de verzekeringsverplichting in Obamacare nu ook een belasting, net zoals veel Republikeinen. “I said that I agree with the [Supreme Court’]s dissent, and the dissent made it very clear that they felt [the individual mandate] was unconstitutional. But the dissent lost. And while I agree with the dissent, that’s taken over by the fact that the majority of the court said it’s a tax, and therefore, it is a tax.” Als dit zo is, is de verzekeringsverplichting die Romney invoerde in Massachusetts dat ook en kan hij dus niet langer volhouden dat hij de belastingen niet heeft verhoogd als gouverneur. Dat dit nieuws naar buiten komt op de nationale feestdag van Amerika zal een poging zijn dit nieuws uit de aandacht te houden.

Presidentskandidaten vieren Fourth of July
Gisteren was het in Amerika Fourth of July, de nationale feestdag waarop Amerika haar onafhankelijkheid viert. Maar met nog 125 dagen te gaan tot de verkiezingen, werd er gewoon gewerkt door de presidentskandidaten. Mitt Romney liep mee in een Fourth Of July-optocht vlak bij zijn vakantie-adres in New Hampshire. In wat volgens Ann Romney ‘the coolest town in America’ is, liep Romney met zijn hele familie (allemaal in Romney for President t-shirts) mee in de parade. Antieke auto’s, poppen, Elvis en patriottistische Amerikanen deden ook mee aan de parade. BuzzFeed heeft de foto’s.

De activiteiten van Obama waren iets politieker van aard. Hij sprak op een speciale inburgeringsceremonie in het Witte Huis waar hij nogmaals benadrukte dat er duurzame immigratiehervormingen moeten komen, zoals de DREAM Act. Hij sloot de dag af met een barbecue voor militaire families met aansluitend een concert en vuurwerk.

In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.