Amsterdam breekt belofte aan IJburgers over onderzoek Nuonweg

05-07-2015 17:53

De Nuonweg blijft nog even dicht. Een verkeerskundig onderzoek dat Amsterdam doet naar sluipverkeer rondom de weg, is pas na de zomer gereed en niet voor de zomer, zoals Amsterdam tegenover ThePostOnline in mei beloofde. Pas na dat onderzoek wil Diemen praten over eventuele heropening van de Nuonweg. IJburgers moeten dus voorlopig nog 20 kilometer omrijden voor hun boodschappen en scholieren moeten straks nog even over een donker schapenpad naar school en winkelcentrum de Maxis in Muiden kampt nog met dalende bezoekersaantallen.

Onderzoek

Waarom het onderzoek vertraagd is kon de gemeente niet zeggen

Diemen sloot de Nuonweg in 2014 en noemt heropening ‘lastig’. Diemen heeft Amsterdam een wensenlijst gegeven voordat over heropening kan worden gepraat. Eén daar van is het onderzoek naar sluipverkeer. Waarom dat onderzoek vertraagd is, kon de gemeente Amsterdam niet zeggen.

Het onderzoek betreft de modellering van verkeerstromen als de Nuonweg open zou zijn. Andere varianten waarmee de Maxis bereikbaar zou zijn, zoals langs de parallelbaan van de A1 of de Fortdiemerweg worden niet onderzocht door Amsterdam. Waarom de hoofdstad alleen de openstelling van de Nuonweg onderzoekt, kon de gemeente ook niet zeggen. In ieder geval ziet de Maxis graag een zo breed mogelijk onderzoek, meldt woordvoerder Olguita Oudendijk.

Scholieren moeten over onverlicht fietspad

Intussen hebben ook de scholieren zich gemeld. Tientallen scholieren gaan in najaar, winter en voorjaar over een onverlicht fietspad. Ze vallen regelmatig vanwege de gladheid in die seizoenen en vanwege het gebrek aan verlichting is er ook een hoge sociale onveiligheid, zegt schoolleider Nico Moen van het IJburgcollege.

Lees het volledige artikel op Blendle: Scholieren dankzij Diemen nu over onverlicht schapenpad.

Lees ook: Hoogleraar: Diemen pest 19.000 Amsterdammers.