DEN HAAG – Comedians Arie Koomen en Wilko Terwijn brengen binnenkort een eigen kookboek uit. In het boek staan allemaal verschillende recepten voor burgers die inspelen op de actualiteit.
De twee eten regelmatig met elkaar na optredens en meestal staan er dan hamburgers op het menu. “Het idee voor het kookboek is eigenlijk als een geintje ontstaan. Maar op een gegeven moment dachten we: we doen het gewoon”, legt Arie uit aan BuzzE. “Het is een lolligheidje wat behoorlijk uit de hand is gelopen.”
Arie en Wilko willen dertig burgerrecepten bedenken. Daarbij laten ze zich inspireren door wat er om hen heen gebeurt. Een voorbeeld is de Tour de France-burger. “Met cheddar in de vorm van een gele trui”, zegt Koomen. Hij benadrukt dat alle burgers in het boek, dat overigens Grappen & Grillen gaat heten, eenvoudig te bereiden zijn en dat je de ingrediënten gewoon in de supermarkt kunt halen. “Dus geen eenhoornvlees of dodovlees. Daar is niet zo makkelijk aan te komen.”
Grappen & Grillen van ‘Burger Boys’ Arie en Wilko ligt rond het einde van de zomer in de winkels.