OMG

Miljonair laat vermogen na aan parkietjes

06-09-2015 16:01

NEW YORK – Een Amerikaanse miljonair heeft een deel van haar vermogen nagelaten aan haar 32 valkparkietjes. De vogels erven maar liefst 100.000 dollar, meldt New York Post.

Het was de laatste wens van Leslie Ann Mandel dat haar geliefde parkieten na haar dood in de volière van haar 4 miljoen dollar kostende villa in de Hamptons kunnen blijven wonen. Om die wens in vervulling te laten gaan, heeft ze de namen van de diertjes stuk voor stuk in haar testament genoemd als haar erfgenamen.

De kooi van de parkieten moet zolang ze leven elke maandag en donderdag worden schoongemaakt. Ook moeten de vogeltjes gevoerd worden met cake, wortels, water en popcorn, valt verder in het opmerkelijke testament te lezen.

Mandel, die getrouwd was met sf-schrijver Arthur Herzog, heeft haar stiefzoon aangesteld als curator van het fonds waar het geld voor de vogels in zit. Naast de zorg voor de parkieten heeft hij ook de zorg voor haar kat Kiki en adoptiehond Frosty op zich gekregen. Mandel overleed in juni en liet in totaal een bedrag van 5,3 miljoen dollar na.