OMG

Japan buigt voor vriendelijke buschauffeur

07-09-2015 07:06

YOKOHAMA – Een schreeuwend of huilend kind in een bus, trein of vliegtuig kan geregeld op een diepe zucht of geïrriteerde blik van medepassagiers rekenen, maar een Japanse buschauffeur heeft juist het tegenovergestelde gedaan: de moeder van het kind gerustgesteld. Zijn vriendelijke daad in een bus in Yokohama is in Japan inmiddels landelijk nieuws geworden.

Asahi Shimbun schrijft dat een andere inzittende de woorden van de chauffeur online heeft gezet. "Het is al goed. Baby's zijn baby's en die huilen nou eenmaal. Waarschijnlijk is hij gewoon moe, hongerig, moet hij eten of heeft hij het te warm", zou de chauffeur tegen de zichtbaar ontdane moeder gezegd hebben.

Op internet gaat het vooral hartstikke viral. "Ik zou willen dat ons hele land zo was", schrijft iemand online volgens de krant. Een ander voegt eraan toe dat de chauffeur een heldendaad heeft verricht. Weer een ander is het er overduidelijk niet mee eens: "De chauffeur mag het dan prima vinden, ik weet zeker dat een hoop anderen in zijn bus het verschrikkelijk vonden." Tot slot zien er ook mensen de humor nog wel van in: "De baby dacht waarschijnlijk: 'ik ben misselijk geworden van jouw stuurmanskunst', haha."