Bladen

Mensen met een mening: Digitale etiquette en vertrouwen in Beatrix

27-12-2012 16:00

“Wouter Bos. Hij is als formateur het afgelopen jaar bepalend geweest voor Nederland.”
Sheila Sitalsing op de vraag wie de Nederlander van het jaar is.

“Van der Gijp verkoopt ruim 500.000 exemplaren van zijn boek, omdat hij mensen uitlacht en naar beneden haalt. Nou, knap hoor.”
Dat is natuurlijk niets, vergeleken bij het mikken van pijltjes in een bord van sisalvezelborsteltjes, zoals Raymond van Barneveld doet.

“Dat, majesteit, Nederland het economisch in vergelijking met andere landen redelijk doet en de mensen redelijk gelukkig zijn, komt door ons wantrouwen.”
Vertrouw nooit een staatshoofd dat spreekt over vertrouwen, toont Theodor Holman fijntjes aan.

“En stel dat een parlementaire meerderheid besluit tot versoepeling van alles wat Segers c.s. vies en voos vinden (..) In zo’n situatie hoeft nog steeds geen enkele gelovige te kiezen voor euthanasie, abortus, orgaandonatie, scheiden of het afstaan van stamcellen.”
Volgens August Hans den Boef legt de seculiere staat de gelovige niets in de weg.

“Digitale etiquette: vraag altijd toestemming voor je een foto van een vriend doorplaatst. Het gaat niet om privacy-instellingen, het gaat om fatsoen.”
Randi Zuckerberg (inderdaad, de zus van) tegen iemand die haar Facebookfoto op Twitter doorplaatste.

“Een vrouw die tot prostitutie is gedwongen, wordt vele malen verkracht. En mishandeld, en bedreigd en gechanteerd. Tonnie K. verdiende daar geld mee. Maar in de rechtsstaat Nederland kom je daarmee weg met een verbijsterende twintig maanden.”
Renate van der Zee noemt de straffen voor mensenhandel verbijsterend laag.

“Waar, o lieve Clio, is de tijd gebleven dat zulke hysterische fantasten meewarig werden toegeknikt, om vervolgens over te gaan tot de modder van de dag?”
Rutger Bregman sloopt de ‘infantiele’ Thierry Baudet