Bladen

Ranomi begrijpt twitterhaat

30-12-2012 10:00

Gangnamwijk toeristentrekplaats

K-style wordt het genoemd. Korean-style op z’n Gangnam’s ‘is about Seoul’s criminal underworld‘, schrijft The Guardian. Het Britse dagblad dook met twintig fans de meest bezongen woonwijk ter wereld in, aan de hand van een tour. Hoogtepunten zijn de Apgujeong buurt – het Beverly Hills – en het excellente Kimchi Museum.

Ranomi begrijpt hatende Twitteraars

Olympisch zwemgoudmeisje Ranomi heeft 80.000 volgers op twitter en voor sommige schrijftafelcritici is ze een beetje bang. Na haar pesterige opmerking over Mart Smeets deze zomer (‘ik ben bij Mart Smeets geweest dus het ergste zit erop’), zijn er ook haatmails. ‘Twitter is lekker anoniem. Je ziet niemand face to face. het is tik tik tik en het staat er. Niemand vindt het leuk als mensen naar over je praten, maar iedereen heeft dat wel. Soms zie je iemand en denk je automatisch: die is een beetje raar, ofzo.’ (Dagblad van het Noorden).

China en Brazilië lachen Europees cynisme weg

Het FD ging op excursie in de boomende BRIC landen. Correspondenten van de Nederlandse zakenkrant interviewden de nieuwe middenklasse en constateerden veel blijheid. Mooiste voorbeeld van vooruitgang troffen ze in Brazilië. Werkster Lia Da Silva was te arm om haar school af te maken. Haar kinderen zijn nu allen academisch geschoold: ‘In Amerika en Europa hebben ze geld aan het verkeerde uitgegeven. (Het Financieele Dagblad)

Doutzen trots op tassen ontwerpende man

Instagrammetje van La Kroes. Haar man, dj Sunnery James, heeft een tas ontwikkeld. Doutzen is trots. kijk hier, maar even.

Mike Bloomberg is Instagram-believer

Volgens de burgemeester van New York is de fotodienst met nostalgiegevoel perfect marketinggereedschap om je spullen te promoten.

NRC te dom om SNS-balans te lezen (aldus SNS)

SNS Reaal reageert boos en een tikje hooghartig op de primeur van NRC dat de bank waarschuwingen over de wankele vastgoedportefeuille negeerde. De bank daagt de krant uit een dagdeel op te offeren om het ware verhaal te schrijven. De stukjestikkers hebben niets begrepen van de begrippen uit de balans en hebben bancaire voorschriften verwisseld.

Hoogleraren waarschuwen: ‘Wetenschap is geen economisch product’

Twistdebat in Hypothese, het vaktijdschrift voor den wetenschap. De kwestie: moet wetenschap iets opleveren. Driewerf nee, zeggen transplantatiebiologe Els Goulmy en Erik Verlinde, hoogleraar theoretische fysica aan de UvA. ‘Ik zou willen dat in Nederland de wauw-factor omhoog ging, en dat niet altijd wordt gevraagd ‘waar dat nou goed voor is.’ Uiteindelijk hebben we als maatschappij veel meer aan die nieuwsgierigheid.’ (Hypothese)

John McAfee onthult vluchtverhaal

De paranoïde IT-miljonair John McAfee (67) biecht op zijn blog op hoe hij Belize, waar hij wordt verdacht van moord, kon ontvluchten met zijn 20-jarige vriendin. Hij werkte met een dubbelganger en maakte gebruik van regenachtige weersomstandigheden.

Linkse cultfilosoof walgt van Amerikaanse studenten

De Sloveense rock ‘n roll filosoof Slavoj Žižek is ‘het icoon van linkse lethargische denkelite.’ De man die de hipste denker op aarde wordt genoemd en als de ‘de Borat van de filosofie’ door het leven gaat, slaat weer eens toe. Amerikaanse studenten zijn nare egoïsten, vindt hij. ‘I like universities without students. And I especially hate American students. They think you owe them something. They come to you … Office hours!

Nederlands zeilschip redt Duitser

Mooi verlaat kerstverhaal. Het Nederlands zeilschip Très Hombres heeft op de Atlantische Oceaan een Duitser van de dood gered, omdat deze al twee weken stuurloos ronddobberde op zee, nadat zijn roer was gebroken.