Column

De windvanenpartij van Druilballen66 en de schijn van democratie

05-02-2018 17:59

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens
 

 

De ontevreden babyboomers willen ook een referendum. Dat kan je alleen maar omarmen, al gaat het over een onderwerp waar de rest van Nederland geen last van heeft, want die moeten hun huis opeten om hun pensioen te betalen. Maar goed, de gulzige generatie graait gretig verder.

Een raadgevend referendum is een fantastische manier om mensen die de verkeerde kleur pil hebben genomen te laten zien hoe hard de regering de burger in de bek schijt. Dat de regering de burger in de bek schijt is overal te merken, maar zelden is het zo zichtbaar als op het moment waarop de directe wil van de burger genegeerd wordt na een referendum. De bestuurders krijgen even op hun flikker van de baas, omdat de uitslag niet naar wens is. Dit valt niet helemaal lekker bij de mediageile sokpoppen van Brussel die net zo lang lachend de democratie uithollen tot alles wat van dit zorgzaam en gebalanceerd opgebouwde systeem overblijft een holle stinkende echoput van rondzingende loze beloftes is.

Dus gaat volgens het aloude principe: ‘Likken naar boven, trappen naar beneden’ het mes in de wet, want waarom ben je anders bestuurder? Gewoon weg met de wet die ons niet bevalt. Ja de windvanenpartij is ook weer om. Als laatste stuiptrekking van de door Druilballen66 gelanceerde wet zou het nog kunnen dat er enkele referenda worden gehouden. De regerende partijen hebben van de laatste keer geleerd en dekken zich nu al bij voorbaat in. Want het blijft een raadgevend referendum, dus het verandert niets. Wet Hillen? Sleepwet? Bij voorbaat schuiven ze het lachend aan de kant.

Democratische schijn

Gelukkig voor de regenten zijn de kiezers het allang weer vergeten als ze murw gebeukt door de staatspropaganda weer in het stemhokje staan, om degene te kiezen die hen nu weer vier jaar mag verneuken. Alsof er hier nog besluiten van belang worden genomen in dit kouwe kikkerlandje.

Het zou heel goed kunnen dat Nederland, een middenmoter in de Europese human centipede, ervoor kiest om te luisteren naar een van de referenda. Al was het alleen om de burger zoet te houden en het idee te geven dat ze invloed hebben. De macht is al jaren geleden overgedragen naar de bureaucraten in Brussel, maar het zou goed zijn voor de rust dat het volk in de illusie blijft geloven. Zolang een wet niet botst met een richtlijn uit Brussel maakt het niets uit, de democratische schijn kan hooggehouden worden.

Pruilende babyboomers

O wee als een wet botst met de visie van de bureaucratische potentaten en hun hofhouding. Dan valt de voile, dan wordt het beest zichtbaar, en dat is niet goed voor de zittende macht. In tegenstelling tot de zittende macht hebben critici nog niet de mogelijkheid om wetten en regels aan te passen naar hun politieke agenda.

Maar misschien, heel misschien, wordt er nu wel geluisterd naar het referendum. Het gaat tenslotte om babyboomers! Er staat vast wel ergens geschreven dat wetten en regels alleen gelden als de uitkomst of toepassing van genoemde regels niet in strijd zijn met de wensen van pruilende babyboomers. Hup Henk!