Met de Olympische Spelen in Londen voor de deur en de uitgesproken band die Mitt Romney met het evenement heeft, hij gaf leiding aan de organisatie van de Winterspelen in Salt Lake City in 2002 en zijn dressuurpaard doet dit jaar mee, biedt het evenement een uitgelezen kans voor president Obama en de zijnen om hun Republikeinse rivaal eens even stevig aan te pakken. Daarom lanceerde een SuperPAC dat de president steunt een nieuw spotje waarin de Republikein op Olympisch niveau wordt aangevallen.
Discussie over wapenbezit gaat door
Na de schietpartij in de bioscoop in Aurora wordt de politieke discussie over wapenbezit in Amerika door. Waar politici zich voorlopig over het algemeen op de vlakte hielden, het is not done om politieke winst uit een dergelijke tragedie te halen, spraken de afgelopen dagen ook president Obama en Mitt Romney zich uitdrukkelijk uit over het onderwerp. Volgens de president horen volautomatische aanvalswapens zoals de AK-47, beter bekend als de Kalasjnikov, op het slagveld en niet op straat, zo gaf hij aan tijdens een speech in New Orleans. Romney gaf in een interview met NBC ondertussen aan dat je niet de wapenwetten moet veranderen, maar “the heart of the American people”. Daarmee zou de vraag of scherpere wapenwetten nodig zijn nog wel eens een onderwerp van de aanstaande verkiezingen kunnen worden.
Belastingplan aangenomen in Senaat
In 2001 en 2003 nam president George W. Bush een tweetal wetten aan die een serieuze belastinverlaging betekenden voor miljoenen Amerikanen, in de hoop om de economie weer aan de praat te krijgen. Om de zoveel jaar lopen die belastingvoordelen af en is het aan de zittende politici om te bepalen of ze verlengd moeten worden. Ook dit jaar zijn die Bush Tax Cuts weer onderwerp van politieke strijd. Waar Democraten onder leiding van president Obama in 2010 nog besloten om de maatregelen met twee jaar te verlengen, sturen zij er nu op aan om ze alleen door te zetten voor gezinnen die minder dan $250.000 per jaar verdienen; de rijken zouden hun voordelen dus verliezen. De Senaat heeft met een minieme meerderheid van 51-48 voor het plan gestemd, waarbij de Senatoren Jim Webb (een Democraat uit Virginia) en Joe Lieberman (een voormalig Democraat uit Connecticut die nu ongebonden is) met de Republikeinen mee tegen stemden. Het voorstel gaat nu naar het Huis van Afgevaardigden waar de Republikeinse meerderheid het zonder twijfel zal verwerpen. Een mooi staaltje symbool-politiek dus met weinig consequenties.
Kort nieuws
In de WarRooms News Of The Day krijg je van maandag tot zaterdag een selectie van het laatste US elections 2012 nieuws.