Cult

Andere rol voor Olav Mol

12-03-2013 08:10

RIJSWIJK (ANP) – Voor de trouwe formule 1-fans zal het even wennen zijn. De grandprixraces zijn vanaf dit seizoen niet meer te zien op RTL, maar op betaalzender Sport1. Toch is de vertrouwde stem van commentator Olav Mol niet voorgoed verdwenen. Hij krijgt bij Sport1een nieuwe rol. Mol zal vanaf de circuits deskundige voorbeschouwingen geven.

Sport1 gaat behalve de races en kwalificaties ook de drie vrije trainingen rechtstreeks uitzenden. Ronald van Dam is de vaste commentator. Hij krijgt tijdens de races bijstand van voormalig formule 1-coureurs Jos Verstappen, Robert Doornbos en mogelijk Christijan Albers. Doornbos is komende zondag de co-commentator bij de openingsrace in Melbourne.

Een kortingsactie waarbij Sport1 de eerste 3 maanden 5 euro kost loopt heel goed, zegt een woordvoerder. ,,Zicht op het aantal nieuwe abonnees heb ik niet. De kabelmaatschappijen geven pas later de cijfers door. We merken wel dat de mensen beter begrijpen dat ze wat moeten betalen om de Formule 1 te kunnen zien, omdat wij op televisie en internet heel veel extra's bieden.''

De Formule 1 verdwijnt overigens niet helemaal van het open net. Veronica zendt de Grote Prijzen van Canada (9 juni), Verenigde Staten (17 november) en Braziliƫ (24 november) rechtstreeks uit.