Cult

Sun-journalist aangeklaagd voor omkoping

20-03-2013 13:57

LONDEN (ANP) – De plaatsvervangend hoofdredacteur van de Britse krant The Sun is door de Britse justitie aangeklaagd wegens het betalen van steekpenningen aan ambtenaren in ruil voor informatie. Dat maakte justitie woensdag bekend.

Geoff Webster (53), al jaren werkzaam bij de best verkopende krant van Groot-Brittannië, heeft volgens justitie in 2010 en 2011 twee betalingen goedgekeurd aan ambtenaren die zijn journalisten informatie verstrekten. In totaal gaat het om een bedrag van 8000 pond (ruim 9000 euro). Webster moet op 26 maart voor de rechter verschijnen.

De aanklacht volgt uit een breed onderzoek van Scotland Yard naar omkoping van ambtenaren en politiefunctionarissen. Dit onderzoek heeft al meer dan 60 verdachten opgeleverd. Een van hen is Andy Coulson, de voormalige woordvoerder van premier David Cameron en oud-hoofdredacteur van News of the World.

Het onderzoek naar omkoping begon naar aanleiding van het afluisterschandaal rond News of the World. Het schandaal leidde tot de ondergang van de boulevardkrant.