Cult

Hilversum wil ‘mediaschool’

03-04-2013 12:41

HILVERSUM (ANP) – Hilversum wil liefst al komend schooljaar een zogenoemde 'mediaschool' binnen de gemeentegrenzen hebben. Een mediaschool is een instelling die de nieuwste technologische ontwikkelingen heeft ingepast in het leerplan, waardoor de leerlingen ,,mediawijs'' worden en op een andere manier kunnen leren.

Dat antwoorden B en W woensdag op vragen van de lokale partij Hart voor Hilversum. Het college is in gesprek met een aantal ontwikkelaars van nieuwe onderwijsconcepten. In Hilversum is bijvoorbeeld ruimte voor een Steve Jobsschool, een plan voor een ander soort basisonderwijs van onder anderen Maurice de Hond.

Hilversum wil zich graag profileren als de multimediastad van Nederland. In dat kader past heel goed een mediaschool, vinden B en W. Als de initiatiefnemers van een Steve Jobsschool of een ander idee op dat gebied een aanvraag indienen om zo'n school in Hilversum te mogen openen, dan zal de gemeente daar ,,voortvarend'' mee aan de slag gaan, beloven B en W. Hilversum overlegt ook met de bestaande scholen over het concept van de mediaschool.