Cult

Operadagen Rotterdam in vroegere gevangenis

11-04-2013 15:26

ROTTERDAM (ANP) – De voormalige gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam is een van de locaties waar zich de Operadagen Rotterdam 2013 zullen afspelen. Onder meer is daar een voorstelling te zien die is geïnspireerd op het Hooglied uit de Bijbel.

In de Rotterdamse Schouwburg is donderdag het festivalprogramma bekendgemaakt.

Het 9-daagse festival werd voor het eerst gehouden toen Rotterdam in 2001 Culturele Hoofdstad van Europa was. Het is de afsluiter van het theaterseizoen en duurt van 25 mei tot en met 2 juni.

De Operadagen omvatten bijzondere projecten, bewerkingen van bekende opera's en nieuw muziektheater onder het thema '(R)evolutie: Vrijheid'.

Bekende solisten als Claron McFadden, Dietrich Henschel en Reinoud van Mechelen zijn samen te zien in Songs of War. In deze voorstelling wordt muziek van Monteverdi gecombineerd met werk van moderne componisten als Luciano Berio en Heiner Goebbels. Laatstgenoemde is ook te gast op het festival. Uit Frankrijk komt Theâtre des Bouffes du Nord met de voorstelling Katia Kabanova. Moby Dick – Het Concert is een project van regisseur Paul Koek en schrijver Peter Verhelst over obsessief verlangen.