Bladen

Hoofdrollen film Oorlogsgeheimen verdeeld

12-04-2013 13:23

AMSTERDAM – De hoofdrollen in de film Oorlogsgeheimen van regisseur Dennis Bots (Achtste-groepers huilen niet) zijn verdeeld. Maas Bronkhuyzen speelt in de verfilming van de het kinderboek van Jacques Vriens de rol van Tuur.

Maas speelde eerder in de serie Bellicher en de bioscoopfilm Dolfje Weerwolfje en brak door met De groeten van Mike!. Joes Brauers, die eerder hoofdrollen speelde in de musicals Kruimeltje en Dik Trom, speelt de rol van Tuurs beste vriend Lambert. De rol van het meisje Maartje gaat naar Pippa Allen die eerder speelde in Patatje Oorlog en de tv-serie Van Gogh; een huis voor Vincent.

Eerder was door filmdistributeur Dutch FilmWorks al bekendgemaakt dat de opnames voor de film Oorlogsgeheimen in juli beginnen. De boekverfilming draait vanaf het najaar van 2014 in de bioscoop. Karen van Holst Pellekaan (Jackie, Achtste-groepers huilen niet) bewerkte het scenario van Vriens' oorlogsboek.

Het verhaal draait om twee bevriende jongens uit Limburg. Hun vriendschap wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog behoorlijk op de proef gesteld. De ouders van Tuur gaan in in het verzet, terwijl die van Lambert lid zijn van de NSB. Het nieuwe dorpsgenootje Maartje heeft een geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keuze drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur moet er alles aan doen om zijn band met Lambert en zijn hele familie te redden.