Cult

Dekker houdt vast aan bezuiniging op omroepen

16-04-2013 18:29

DEN HAAG (ANP) – Staatssecretaris Sander Dekker (Media) houdt vast aan de extra bezuiniging van 100 miljoen euro op de publieke omroep vanaf het jaar 2016. Hij wil geen concessies doen om oppositiepartijen tegemoet te komen.

,,Ik ben bereid met alle partijen te praten over de invulling van de bezuiniging van 100 miljoen euro, maar niet met partijen die de 100 miljoen van tafel willen. Dat worden dan hele korte gesprekken. Als we de omvang van de bezuiniging loslaten, hebben we een groot probleem. De bezuinigingen zijn ingeboekt'', antwoordde Dekker dinsdag in een mediadebat.

PvdA-Kamerlid Martijn van Dam gaf in het omroepoverleg aan dat de coalitie moet zoeken naar een breed politiek draagvlak. De PvdA wil hiervoor niet alleen afhankelijk zijn van de PVV en dus zoekt de PvdA ook steun bij de oppositiepartijen om de plannen van Dekker aan een meerderheid te helpen in de Eerste Kamer. Van Dam zegt met het brede draagvlak te willen voorkomen dat de publieke omroep in de toekomst een speelbal blijft van de politiek.