Cult

Racoon blijft populair bij 3FM Awards

18-04-2013 20:07

AMSTERDAM (ANP) – Racoon sleepte donderdagavond voor het tweede jaar op rij drie 3FM Awards in de wacht. De band uit Zeeland werd uitgeroepen tot beste band, beste artiest pop en won een prijs voor de beste single (Oceaan).

Alleen in de categorie beste live act, waar Racoon eveneens kans opmaakte, was de award voor concurrent Kensington. De Utrechtse rockband ging er ook met de prijs voor beste album (Vultures) vandoor. Eerder was al bekend dat Kensington de 3FM Serious Talent Award kreeg, waarmee de teller voor deze groep nu ook op drie awards uitkwam.

Guus Meeuwis won in de categorie beste zanger en Ilse DeLange is volgens de 3FM-luisteraars voor het tweede jaar op rij de beste zangeres. Dj Armin van Buuren eindigde evenals vorig jaar op nummer 1 als beste artiest dance.

Verder nam Kane de award voor beste artiest rock naar huis en mocht Blaudzun de titel beste artiest alternative op zijn naam schrijven. The Opposites scoorden de prijs voor beste artiest hiphop en bij de nieuwkomers eindigde Mister en Mississipi op de eerste plek.

De meest gedraaide single op 3FM was eerder deze week naar buiten gebracht. De Handsome Poets met Sky on Fire wonnen de prijs: de Schaal van Rigter.