Cult

KunstRAI van start in de Amsterdamse RAI

15-05-2013 03:33

AMSTERDAM (ANP) – De KunstRAI begint woensdagavond in de RAI in Amsterdam. Op de 29e editie van de nationale kunstbeurs kunnen bezoekers kunst en design van ruim 75 bekende en opkomende galerieën aanschouwen en kopen.

De KunstRAI wil bezoekers stimuleren echt aandacht te hebben voor kunst met een zogenoemde kunstdate. Geïnteresseerden kunnen aan een gedekt tafeltje een gerecht verorberen dat is geïnspireerd op een kunstwerk. Het is de bedoeling dat ze een kunstwerk beter leren kennen tijdens de eetafspraak.

Naast een algemene stand hebben ongeveer 20 galerieën ook een speciale kraam waarin zij het werk van één kunstenaar exposeren. ,,De solostands zijn eigenlijk tijdelijke winkeltjes of pop-upwinkeltjes waarin alle aandacht uitgaat naar de kunstenaar en diens oeuvre'', legt KunstRAI-organisator Erik Hermida uit. Ook is er dit jaar de zogenoemde RawEdges waar acht nieuwe galerieën de kans krijgen zichzelf en werk van aanstormend talent te presenteren.

De KunstRAI rekent dit jaar op zo'n 15.000 tot 20.000 bezoekers. Kunstliefhebbers kunnen tot en met maandag 20 mei terecht op de beurs.