LONDEN – Een Londens restaurant heeft een hamburger gemaakt waarvoor je wel heel diep in de buidel moet tasten. Voor de burger die belegd is met eetbaar bladgoud, kreeft en kaviaar betaalt de liefhebber het schamele bedrag van 1100 pond (1400 euro), meldt Daily Mail.
Het Honky Tonk restaurant in Chelsea claimt daarmee de duurste hamburger van de wereld te hebben gemaakt.
Het kostte het restaurant drie weken om het culinaire hoogstandje te maken, maar dan heb je ook wat. De burger bestaat uit 220 gram van het exclusieve Wagyu-rundvlees, vermengd met 60 gram hertenvlees uit Nieuw-Zeeland. In het midden van de burger bevindt zich een brie van zwarte truffel. De garnering bestaat uit delicatessen als kaviaar, gerookte eendenei, bladgoud, geraspte witte truffel en mango- en champagnejus. Bij elkaar goed voor 2618 calorieën, meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor mannen.
Groupon
De ‘glamburger’ is te winnen bij een Groupon-actie. De kortingensite geeft één caloriebom gratis weg om te vieren dat ze hun 5 miljoenste eet- en drinkkortingsbon hebben verkocht.
Chris Large, chef-kok bij Honky Tonk: “Ik heb voor dit meesterwerk naar de beste ingrediënten gezocht en ik weet dat de winnaar een diner zal hebben om nooit te vergeten.”