Entertainment

Barrie Stevens gaat zingen in knarrenrevue

18-10-2014 07:52

AMSTERDAM – Choreograaf en acteur Barrie Stevens gaat in zijn nieuwe voorstelling De Krasse Knarren Revue heel nieuwe kanten van zichzelf laten zien. Zo zingt de 70-jarige coryfee in de voorstelling diverse liederen, waaronder het lied Song and Dance Man van Sammy Davis jr.

“Er wordt altijd maar gedacht dat ik alleen maar kan dansen en ‘vooral doorgaan’ kan roepen”, lacht Stevens. “Maar in deze voorstelling probeer ik voor mijzelf grenzen te verleggen.” In de Krasse Knarren Revue brengen hij, Astrijd Nijgh en pianist Martin van Dijk liedjes en conferences over ouder worden op de planken. “Het toeren met een voorstelling is topsport. Ik ben weer een paar maanden naar de sportschool geweest om wat kilo’s eraf te krijgen”, bekent de danser.

In de voorstelling beklemtoont het drietal, dat wordt begeleid door Mrs Einstein-zangeres Saskia van Zutphen, dat het leven niet stopt als men ouder wordt. “Je moet je niet focussen op je beperkingen, maar op de dingen die je nog wél kan”, adviseert Stevens. “Het is een idiote gedachte dat ouderen alleen maar op de bank kunnen zitten en naar buiten kunnen kijken.”

De Krasse Knarren Revue is tot februari in het hele land te zien.