Entertainment

Homoblad Expreszo maakt doorstart als website

24-10-2014 05:26

AMSTERDAM – LHBT-jongerenblad Expreszo lanceert vrijdag zijn nieuwe bestaan als online medium. De nieuwe website van het populaire homojongerenblad gaat vrijdagmiddag om vier uur online.

Het blad voor jonge homo’s en lesbiennes bestaat al ruim een kwart eeuw. De hoofdredactie maakte vorige maand bekend dat Expreszo na het oktobernummer niet langer in gedrukte vorm zal verschijnen. Op de nieuwe website zullen de activiteiten van het magazine worden voortgezet.

Alle interviews, reportages, nieuwsberichten en achtergrondartikelen die de redactie van Expreszo maakt, zijn voortaan gratis online beschikbaar. Net als het blad wordt ook de website door vrijwilligers gemaakt. “De nieuwe site sluit perfect aan bij mijn wensen en dromen voor Expreszo”, stelt de nieuwe hoofdredacteur Wouter van Dijke. “Het is een grote stap om afscheid te nemen van het gedrukte blad. Maar met de site kunnen we straks nog meer LHBT-jongeren bereiken. We zijn klaar voor de toekomst.”

De website biedt onder meer het laatste nieuws op het gebied van jongeren, seksuele oriëntatie en genderidentiteit, maar ook interviews, rubrieken en achtergrondartikelen. “We gaan nog meer gebruik gaan maken van video en social media en kunnen makkelijker inspelen op de actualiteit. De vertrouwde kwaliteit van Expreszo wordt sneller en breder toegankelijk”, aldus Van Dijke. Expreszo wil zichzelf ook nog meer dan voorheen profileren als belangenverenging voor jongeren die lesbisch, homo, bi of trans zijn.