Weten & Tech

Senioren op de hometrainer met Street View

29-10-2014 09:18

MOL – Een verzorgingshuis in het Belgische Mol heeft een nieuwe toepassing bedacht voor Google Street View. De oudere bewoners krijgen tijdens het fietsen op een hometrainer beelden te zien van hun oude buurt. Het is zo net of de senioren door hun vorige woonplaats fietsen.

De methode motiveert de bewoners om in beweging te komen en te blijven, is te zien in een reportage van het Vlaamse programma De Redactie. Bewoner Frits is erg enthousiast. Tijdens het fietsen vertelt hij hoe het treinstation waar hij langs rijdt er vroeger uitzag, terwijl de andere bewoners belangstellend toekijken en luisteren.

Manager Jan Kaars: “Fietsen in een kale ruimte is niet zo stimulerend voor onze bewoners. Het is een van de weinige vormen van beweging waar ze nog mee in actie kunnen komen. De beelden van Street View geven hun de mogelijkheid om toch in hun oude straat te fietsen.”

Een Vlaamse technologische instellingen en de universiteit van Leuven kijken nu of deze manier van bewegen met Street View grootschalig kan worden ingevoerd bij verzorgingshuizen.