Weten & Tech

‘Facebook gaat concurrentie aan met LinkedIn’

17-11-2014 11:39

LONDEN – Volgens The Financial Times is Facebook achter de schermen bezig met een nieuw, zakelijk netwerk. Onder de naam Facebook at Work zou het bedrijf van topman Mark Zuckerberg de aanval willen openen op de zakelijke diensten van LinkedIn, Google en Microsoft.

Facebook at Work moet volgens de krant een platform worden waarop zakelijke gebruikers met elkaar kunnen communiceren. Ook moet het mogelijk worden om gezamenlijk aan documenten te werken. Microsoft en Google bieden een soortgelijke dienst al aan met Office 365 en Google Apps. Qua vormgeving zou Facebook at Work vooral veel op het ‘gewone’ Facebook lijken, met als groot verschil dat mensen op de werkvloer er ook op kunnen inloggen. Nu is het bij behoorlijk wat bedrijven verboden om te facebooken en dat scheelt het sociale netwerk een hoop kliks en views en als gevolg daarvan inkomsten.

De zakelijke plannen komen na een periode waarin Facebook zich vooral op privacy heeft gericht. Het bedrijf maakte onlangs de gebruiksvoorwaarden simpeler en het is makkelijker geworden om mensen van je tijdlijn te weren.