Weten & Tech

Uber-passagier kan naar Spotify luisteren

17-11-2014 16:51

SAN FRANCISCO – Spotify gaat definitief een samenwerking aan met internetonderneming Uber. Mochten Spotify-gebruikers in een Uber-taxi stappen, dan horen ze automatisch hun eigen muziek. In Nederland is de functionaliteit nog niet beschikbaar.

Spotify-topman Daniel Ek en Uber-baas Travis Kalanick hebben dit gezegd op een persconferentie. Vrijdag wordt de nieuwe functionaliteit officieel gepresenteerd. “Het is de eerste keer dat we de ervaring in de auto personaliseren”, aldus Kalanick. Het is de bedoeling dat de passagier via de Uber-app muziek van Spotify gaat streamen naar het audiosysteem van de taxi.

Alleen betalende Spotify-gebruikers kunnen van deze mogelijkheid gebruik gaan maken. De passagier moet wel eerst zijn Spotify-account eenmalig koppelen aan die van Uber. De taxichauffeur bepaalt wel hoe hard het geluid uiteindelijk staat.

De functionaliteit wordt op 21 november in tien steden geïntroduceerd, waaronder Los Angeles, Londen en New York. Amsterdam en Rotterdam, de twee Nederlandse steden waar de taxi-app actief is, zitten daar niet bij. De Spotify-integratie moet uiteindelijk naar alle markten worden uitgebreid.