Weten & Tech

‘Nieuw’ Nokia komt met Android-tablet

18-11-2014 11:12

ESPOO – Nokia komt met zijn eerste Android-tablet. Bij een congres in Helsinki lanceerde het Finse bedrijf volgens The Next Web de N1, een op de iPad lijkende tablet met een 7,9 inch-scherm en voorzien van Android 5.0 Lollipop. De tablet is de eerste gadget uit de stal van het deel van Nokia dat niet in handen is gekomen van Microsoft.

De Nokia N1 draait niet de standaard Android-versie van Google, maar een variant die is uitgebreid met Nokia’s Z Launcher. Die grafische schil bracht het bedrijf eerder al uit voor de smartphones van Nokia die op Android draaien, maar de smartphone-afdeling is inmiddels overgenomen door Microsoft en het lijkt dan ook voor de hand te liggen dat de N1 al snel de enige Nokia met Android is.

De Nokia N1 wordt eerst in China op de markt gebracht, maar zal later ook in Europese winkels verschijnen. Naast de nieuwe tablet komt Nokia dinsdag waarschijnlijk ook met een andere gadget. Maandag kondigde het bedrijf ‘iets nieuws’ aan met daarbij een foto van iets dat lijkt op een mediastreamer.