Weten & Tech

WhatsApp vindt grote iPhone-schermen nu leuk

18-11-2014 06:55

AMSTERDAM – Ruim twee maanden nadat de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus op de markt zijn verschenen, heeft WhatsApp de populaire app voor iOS geschikt gemaakt voor de grotere schermen van de nieuwe iPhones. Verder loopt de berichtendienst, die in handen is van Facebook, niet meer vast op iPhones die met iOS 8 werken.

Ook voor mensen die reservekopiën maken van hun chatinstellingen en gesprekken kunnen de update met een gerust hart binnenhalen. Backups via iCloud werken weer naar behoren en zorgen er weer voor dat al je data veilig in de cloud wordt opgeslagen. Dat een aantal zaken niet meer naar behoren functioneerden komt omdat de vorige update van WhatsApp is uitgebracht voordat Apple met iOS 8 en de twee grotere iPhones kwam. Meer app-ontwikkelaars hadden daar last van, maar velen waren er als de kippen bij om een update uit te brengen, WhatsApp heeft gebruikers daar even op laten wachten.

Over de gewraakte blauwe vinkjes is in de update niets terug te vinden. Android-gebruikers kunnen al een bètaversie van WhatsApp downloaden waarin ze de vinkjes kunnen uitzetten. Mensen met iOS lijken daar nog even op te moeten wachten.

WhatsApp is gratis te downloaden in de App Store.