Entertainment

Lodiers: wie wil De reünie niet presenteren?

25-11-2014 16:46

HILVERSUM – Patrick Lodiers is ontzettend blij met het eerste programma dat hij voor zijn nieuwe werkgever, KRO-NCRV, mag presenteren: De reünie. “Wie wil zo’n prachtig programma nou niet presenteren?”

Lodiers geeft wel toe dat hij moet wennen aan het beeld van zichzelf in het decor van De reünie. “Ik schrik daar wel een beetje van”, zegt hij lachend. Patrick neemt het stokje over van Rob Kamphues. Lodiers denkt dat het programma een succes blijft. “Het is namelijk zo herkenbaar. Bijna iedereen zou een reünie van zijn klas op de middelbare school wel leuk vinden, omdat ze benieuwd zijn hoe het met de anderen is.”

De presentator heeft voordat hij begon contact gezocht met zijn voorganger. “Ik heb Rob gebeld, niet zozeer voor advies, maar wel om het er even over te hebben. Rob zei me dat ik mijn eigen draai aan het programma moet geven.” En dat heeft Lodiers gedaan; inmiddels zijn er al vier afleveringen opgenomen. Voor een van deze afleveringen vertrok hij samen met een oorlogsfotograaf naar een vluchtelingenkamp vlakbij de Syrische grens. “Dit was een hele bijzondere reis en een verhaal wat ik heel graag wil laten zien.”

Lodiers heeft nog meer plannen bij de KRO-NCRV. “We zijn over verschillende dingen aan het praten”, aldus de presentator, die hier nog niet te veel over los wil laten.” Wat kan hij er wel over zeggen? “Ik zou heel graag een participerend buitenlandprogramma willen maken, een programma met mooie reportages”, aldus de presentator. “Voor 3 op reis deed ik dit soort dingen ook wel, maar dan liet ik ook de toeristische dingen zien. Dat zou ik nu anders willen doen, nog meer de bijzondere verhalen van mensen over de grens vertellen.”