Media

Amerikaan vangt monsterkreeft

03-12-2014 19:27

SANTA BARBARA – Forrest Galante deed afgelopen maand als duiker en visser zijn meest bijzondere vangst tot nu toe: een kreeft van dik 5,5 kilo. Galante hengelde het zeemonster uit het water voor de kust bij Anacapa Island in Californië. Aan Daily Mail laat hij weten dat de kreeft, die inmiddels Albert Girther heet, binnenkort terug de natuur in gaat.

Volgens Forrest kwamen monsterkreeften als Albert Girther in het verleden wel vaker voor in Californische wateren, maar door de intensieve visserij duiken nu vooral kleine kreeftjes op van maximaal 2 kilo. Het dier van Forrest is ook aanzienlijk ouder dan wat er doorgaans naar boven wordt gehaald voor de consumptie. Albert Girther zwemt naar schatting al een jaar of zeventig in de oceanen rond.

Forrest bekent dat hij even met de gedachte heeft gespeeld om de kreeft in de pan te stoppen voor een enorme zeevruchtenmaaltijd. Uiteindelijk wisten familieleden hem ervan te overtuigen Albert Girther in leven te laten. Wat heet, voorlopig zit de kreeft nog in een aquarium om voor wat nageslacht te zorgen, maar binnenkort gaat Forrest hem uitzetten in een beschermd stukje zee. “Er mag daar niet gevist worden, dus Albert kan zijn laatste jaren in complete rust slijten.”