Weten & Tech

‘Apple Watch ligt in maart in de schappen’

07-01-2015 10:42

CUPERTINO – De Apple Watch is in de Verenigde Staten in maart verkrijgbaar. Dat meldt weblog 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. Apple zou de software van het slimme horloge bijna af hebben.

Het Amerikaanse bedrijf liet eerder weten dat de Apple Watch begin 2015 in de schappen zou liggen. Het personeel van Apple kreeg te horen dat de lancering in het voorjaar gepland stond. Bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het slimme horloge zeggen nu tegen het doorgaans goed ingelichte 9to5Mac dat het in maart zover is.

Apple zou de smartwatch nu uitvoerig aan het testen zijn. Een deel van het personeel in de Apple-winkels krijgt tussen 9 en 16 februari een training om het apparaatje door en door te leren kennen. Per winkel worden een of twee medewerkers uitgenodigd. Zij moeten de opgedane kennis in de dagen voor de release overbrengen op hun collega’s.

De Apple Watch werd in september gepresenteerd door Apple. Volgens 9to5Mac is niet uitgesloten dat de lancering van het langverwachte product nog wordt verschoven. Er zouden zich onverwachte problemen kunnen voordoen, bijvoorbeeld in het productieproces. In Amerika gaat het goedkoopste model 349 dollar (293 euro) kosten.