Buitenland

‘Nieuwste Charlie Hebdo zo gewoon mogelijk’

13-01-2015 07:06

PARIJS (ANP) – ,,Natuurlijk gaan we door met Charlie Hebdo. Tekenen is voor ons net zoiets als ademhalen.” Dat heeft Gérard Biard, redactiechef van het Franse satirische tijdschrift, gezegd in een interview met De Telegraaf dinsdag.

De redactie van Charlie Hebdon werd vorige week woensdag aangevallen door twee gewapende mannen. Ze schoten twaalf mensen dood onder wie vijf tekenaars.

Biard, die zelf tijdens de aanslag in Londen was, zegt dat de nieuwste editie van Charlie Hebdo zo ,,gewoon mogelijk” moest worden. Op de cover staat profeet Mohammed met een traan op zijn wang en een bordje met ‘Je suis Charlie’ in zijn handen.

Iedereen

,,We hebben besloten dat het geen blad vol necrologieën of eerbetonen moet worden”, aldus Biard. ,,Het wordt een krant zoals we ‘m al 22 jaar maken: zestien pagina’s, de toon blijft onveranderd.”

Volgens Biard staat iedereen erin, ook de omgekomen tekenaars. Er lagen nog ongepubliceerde cartoons op de plank die nu in de nieuwe editie staan. ,,Ja, we hebben ook gelachen, toen we bezig waren met het nieuwe nummer. Als we doorgaan met Charlie, blijven we ook lachen.”