Entertainment

Corbijnfilm beleeft wereldpremière in Berlijn

15-01-2015 13:11

BERLIJN – Life, de biografiefilm die Anton Corbijn heeft gemaakt over Hollywoodlegende James Dean, beleeft zijn wereldpremière tijdens het Filmfestival van Berlijn.

Corbijn concentreert zich in de film op de vriendschap tussen de acteur, die in 1955 op 24-jarige leeftijd bij een ongeluk om het leven kwam, en een fotograaf van Life Magazine, Dennis Stock. Beiden maakten begin jaren vijftig een rondreis door Amerika die een bijzondere fotoreportage opleverde.

Acteur James Dean maakte slechts drie speelfilms voordat hij in 1955 op 24-jarige leeftijd overleed door een auto-ongeluk. Zijn leven is eerder verfilmd, maar het drama van Corbijn concentreert zich vooral op de periode voordat het stijlicoon echt bekend werd. Het is nog niet bekend wanneer Life in Nederland gaat draaien.

Life wordt de vierde speelfilm van Corbijn. Eerder maakte de Nederlander de biografiefilm Control (over zanger Ian Curtis), de thriller The American (met George Clooney) en de boekverfilming A Most Wanted Man (met Philip Seymour Hoffman).

Er draaien diverse Nederlandse films in Berlijn dit jaar. De roadmovie Zurich van regisseur Sacha Polak draait in het programma-onderdeel Forum. En de coming of age-films Nena en ‘Dorsvloer vol confetti’ zijn geselecteerd voor het jeugdprogramma, in de selectie Generation 14plus en Generation Kplus.