Media

Vrouw eet voor eerst in 34 jaar groente

21-01-2015 14:48

MANCHESTER – Een Britse vrouw met overgewicht heeft voor het eerst in 34 jaar groente gegeten. Wendy uit Manchester wilde toch wel erg graag afvallen.

De vrouw at voor het laatst ‘groenvoer’ toen ze vier was. Fruit bleef ze iets langer eten, maar op haar tiende stopte ze daar ook mee. Niet gezond natuurlijk, maar de kilootjes vlogen er pas echt aan nadat ze zeven jaar geleden haar baan kwijtraakte. Uit verveling begon Wendy te eten.

Zo kon het gebeuren dat de moeder van drie kinderen op haar 38e bijna 135 kilo woog. “Ik wist dat deze levensstijl mijn dood zou worden”, vertelt ze aan Daily Mail. “Mijn lichaam zou het opgeven. Ik dacht dat ik dood zou gaan.” Wendy probeerde meerdere diëten uit, maar niks werkte.

Calorieën

Het was een vrij uitzichtloze situatie, tot de makers van de documentaire Weighing Up The Enemy bij haar voor de deur stonden. Ze vroegen Wendy om zich aan een maximumaantal calorieën per dag te houden. Dat is lastig als je geen groente en fruit eet en dus gooide ze het roer om.

In zeven weken tijd is Wendy, mede door drie keer per week naar de sportschool te gaan, zo’n 5 kilo afgevallen. Dat lijkt niet veel, maar het gaat toch om ruim 7 procent van haar lichaamsvet. “Ik neem dit dieet serieus en ik blijf ermee doorgaan tot ik op mijn ideale gewicht zit.”