Weten & Tech

‘IS bedreigt Twitter-medewerkers’

02-03-2015 10:40

SAN FRANCISCO – Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zou via internet medewerkers van Twitter met de dood hebben bedreigd omdat het bedrijf accounts van IS-aanhangers stelselmatig verwijdert. Twitter is een onderzoek gestart, meldt BuzzFeed.

Twitter en YouTube maken doorgaans snel korte metten met accounts waarmee de gruwelijkheden van IS onder de aandacht worden gebracht. Op de anonieme website JustPaste.it is zondag een afbeelding geplaatst van Jack Dorsey, de medeoprichter van Twitter, met een rood vizier van een geweer op zijn hoofd. “Jullie virtuele oorlog zal leiden tot een echte oorlog”, schrijft de maker erbij. Wie de afbeelding heeft geüpload, is niet bekend.

“Jullie zijn begonnen met deze mislukte oorlog”, staat er verder volgens BuzzFeed. “We hebben vanaf het begin duidelijk gemaakt dat dit niet jullie oorlog is, maar jullie hebben het niet begrepen en bleven accounts verwijderen. Wij komen altijd terug, maar zodra onze leeuwen jullie de adem ontnemen, komen jullie nooit meer tot leven.” Sympathisanten van IS worden opgeroepen om ‘het bedrijf Twitter en alle medewerkers en gebouwen tot doelwit te maken en niet toe te staan dat de atheïsten overleven.”

Een woordvoerder van Twitter laat weten dat het veiligheidsteam van het bedrijf in samenwerking met de autoriteiten onderzoekt hoe serieus de dreigementen moeten worden genomen.