Weten & Tech

Kanaal Apple Event live op Apple TV

09-03-2015 12:28

CUPERTINO – Apple-fans kunnen het Spring Forward-event maandagavond live volgen via de Apple TV. Een speciaal kanaal voor live-events van Apple is sinds maandagochtend geactiveerd en biedt kijkers ook de mogelijkheid om oude evenementen nog eens terug te kijken.

Apple-topman Tim Cook start om 18.00 uur Nederlandse tijd met de presentatie waarin naar alle waarschijnlijkheid de Apple Watch wordt gelanceerd. De smartwatch van Apple werd afgelopen jaar al aangekondigd, maar de lanceerdatum werd vastgelegd op ‘begin 2015’. Naast de Apple Watch gaat het bedrijf mogelijk ook in op de toekomst van iOS en over de integratie van Beats Music in iTunes. Verder wordt op social media gesuggereerd dat er meer bekend wordt over de uitrol van Apple Pay buiten de VS en er zijn aanwijzingen voor de lancering van een nieuwe MacBook Air.

Spring Forward is het eerste Apple-event van het jaar. Doorgaans neemt het bedrijf een keer of drie per jaar de tijd om het publiek kennis te laten maken met nieuwe producten en met de toekomstplannen.