Weten & Tech

Apple koopt databasebedrijf FoundationDB

25-03-2015 07:17

CUPERTINO – Apple heeft volgens TechCrunch FoundationDB overgenomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in databasesoftware en volgens de techsite is de aankoop dan ook vooral bedoeld om Apples cloudaanbod te verbeteren. Het is niet bekend wat Apple heeft betaald voor FoundationDB.

Apple wordt meer en meer afhankelijk van servers en de daarbij horende databases. Van de App Store tot iTunes Connect en van iCloud tot Apple Maps, vrijwel alle moderne diensten van Apple zijn webgerelateerd. Volgens TechCrunch kan de overname ook te maken hebben met het nieuwe tv-abonnement van Apple. Het bedrijf komt in het najaar naar verluidt met een abonnementsdienst voor de Apple TV waarmee gebruikers tegen betaling van een nader vast te stellen maandbedrag naar het on-demand-aanbod van diverse mediabedrijven kunnen kijken. Apple zou met onder meer HBO, CBS en FOX in gesprek zijn over het abonnement.

Apple haalt niet vaak het nieuws met overnames. Doorgaans richt de iPhonemaker zich op kleine bedrijven. Afgelopen jaar baarde Apple wel opzien door koptelefoonmaker Beats voor ruim 2,5 miljard euro over te nemen.