OMG

Kim Jong-un zoekt vrouwen voor plezierbrigade

03-04-2015 19:19

PYONGYANG – Kim Jong Un heeft zijn hoge officieren op een ‘belangrijke’ missie gezet. De militairen moeten op zoek naar jonge vrouwen die in Kims ‘plezierbrigade’ willen dienen. The Telegraph heeft die informatie opgevangen bij een Japanse professor die goed is ingevoerd in het doorgaans in nevelen gehulde Noord-Korea.

Een ‘brigade’ met pleziervrouwen is een traditie in het stalinistische land. Zijn vader en opa hadden ook een club dames in dienst. Na de dood van zijn vader kreeg Kim Jong-un de beschikking tot de vrouwen, maar omdat hij bijna niemand vertrouwde liet hij alle vrouwen terugsturen naar hun geboortedorpen. Het is onduidelijk waarom het ruim vier jaar heeft geduurd voordat hij aan een eigen ‘plezierbrigade’ is begonnen.

Wat de vrouwen precies moeten doen voor de Geweldige Leider is een groot raadsel. Wat wel bekend is, is dat zijn vader ze vooral gebruikte als poetshulpen in zijn paleizen. Ook liet hij sommige vrouwen voor hem dansen. Wie voor Kim aan de slag gaat, kan in ieder geval een behoorlijk salaris verwachten. De Briljante Kameraad zou de vrouwen en meisjes omgerekend zo’n 3500 euro per maand betalen en bovendien een eigen woning geven. Twee zaken die voor normale Noord-Koreanen niet zijn weggelegd.

Of Kims vrouw, Ri Sol-ju, ook gelukkig is met de keuze van haar man, is niet bekend.