Entertainment

Ricky Gervais-film bij Netflix

06-04-2015 19:19

LOS GATOS – Special Correspondents, de satirische komedie geschreven en geregisseerd door de Brit Ricky Gervais, gaat uitgezonden worden op Netflix. De film, met Eric Bana in een van de hoofdrollen, zal in 2016 in première gaan.

Bana speelt een radiojournalist die zijn beste tijd gehad heeft en Gervais speelt zijn technicus. Als de twee een reportage moeten maken in Ecuador besluiten ze hun eigen ontvoering in scène te zetten. Daar brengen ze vervolgens verslag van uit, terwijl ze zich in werkelijkheid verschansen in een appartement in New York.

Terwijl het conflict in Ecuador escaleert, krijgt hun verhaal meer aandacht dan verwacht waardoor ze zich gedwongen voelen daadwerkelijk naar Ecuador af te reizen om de rebellen te vinden waar ze verslag over deden. “Nadat ze al de televisiewereld opgeschud hebben, is Netflix bezig dat nu ook te doen in Hollywood. Het is geweldig om deel uit te maken van die toekomst. Ted Sarandos (directeur content bij Netflix) is de nieuwe Godfather van entertainment en bood me een deal aan die ik niet kon weigeren”, aldus Gervais tegen Variety.

“Special Correspondents is een klassieke Ricky Gervais; intelligente satire met een hart”, zegt Sarandos, directeur content bij Netflix. “Het is zo’n typische, geweldige volwassen komedie die nog zelden gemaakt wordt. Perfect voor alle wereldwijde Netflix-abonnees.”