OMG

Zoon asociale zwaan blijkt nog asocialer

07-04-2015 17:30

CAMBRIDGE – In het Engelse Cambridge zijn ze al een tijdje gewend aan asociaal gevogelte in de rivier Cam, maar het blijkt dit jaar nog erger te zijn geworden. Het water van de universiteitsstad werd al geterroriseerd door zwaan Asbo – wat asociaal gedrag betekent -, zijn zoon Asboy en nu blijkt ook de jongste telg van de familie, Asbaby, een agressief figuur te zijn.

Afgelopen weekend regende het volgens de Mirror klachten over de jonge zwaan. Het dier zou watersporters te pas en te onpas lastigvallen. En waar opa en vader het nog weleens bij geblaas hielden, valt Asbaby bij het minste of geringste aan. Ook blijkt junior een notoire dief.

Waar de lokale bevolking rekening houdt met de asozwanen, hebben toeristen doorgaans geen weet van de beesten. Tijdens het drukke paasweekend was het dan ook geregeld raak. Asbaby blijkt onder meer boten en vissers te hebben aangevallen, broodjes te hebben gestolen van picknickers en flesjes water te hebben leeggedronken. Als klap op de vuurpijl ging het beest er ook nog met een handtas van een vrouw vandoor.

Omwonenden houden hun hart vast. “Nu is Asbaby nog jong, maar ik ben bang dat hij alleen maar sterker en brutaler gaat worden”, aldus Simon Patterson. Stadsgenoot Harry Crossell zegt Asbaby zelfs te hebben zien leuren met een fles champagne.